Pripajanje Poštama Srpske do decembra

Bez autora
Mar 28 2010

"Poštanska štedionica" Banja Luka trebala bi do decembra da bude pripojena "Poštama Srpske". Predstavnici "Pošta Srpske" s jedne strane i "Štedionice" s druge strane su obavezni da u predstojećem periodu završe preostale aktivnosti, da bi se pripajanje obavilo u navedenom roku. U Ministarstvu finansija RS ranije su rekli da se, po Zakonu o stečaju, protiv "Poštanske štedionice" Banja Luka ne može pokrenuti stečaj, već postupak likvidacije. Postupak pokreću vlasnici državnog kapitala i da je poznato da je Vlada RS odustala od Zaključka kojim se pokreće postupak likvidacije, kao da se i nastoji realizovati zaključak Vlade oko pripajanja "Poštama RS".

Pripajanje Poštama Srpske do decembra"Poštanska štedionica" Banja Luka trebala bi do decembra da bude pripojena "Poštama Srpske", potvrdio je "Glasu Srpske" predsjednik Skupštine akcionara u "Poštanskoj štedionici" Goran Madžar.

On je rekao da su predstavnici "Pošta Srpske" s jedne strane i "Štedionice" s druge strane obavezni da u predstojećem periodu završe preostale aktivnosti, da bi se pripajanje obavilo u navedenom roku.

U Ministarstvu finansija RS ranije su rekli da se, po Zakonu o stečaju, protiv "Poštanske štedionice" Banja Luka ne može pokrenuti stečaj, već postupak likvidacije.

Istakli su da postupak pokreću vlasnici državnog kapitala i da je poznato da je Vlada RS odustala od Zaključka kojim se pokreće postupak likvidacije, kao da se i nastoji realizovati zaključak Vlade oko pripajanja "Poštama RS".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik